IMPREZA PLENEROWA – party service hotelarzy i gastronomików

14 września 2016 odbyła się wycieczka integracyjno- edukacyjna ,,Organizacja imprez plenerowych’’ zorganizowana przez klasę 4THŻ.

Na polanie Wołczkowskiej podsumowano projekt edukacyjny realizowany podczas zajęć zawodowych w szkole. Uczniowie opracowali scenariusz imprezy, który obejmował:

  • charakterystykę i wybór przyjęcia okolicznościowego;
  • przedstawienie oferty dotyczącej przyjęcia;
  • planowanie menu;
  • kalkulacja kosztów;
  • metodę obsługi;
  • zgłoszenie imprezy do instytucji zewnętrznych;
  • rozliczenie imprezy;
  • realizacja imprezy wraz z podsumowaniem.

Organizacja przyjęć poza zakładem gastronomicznym jest bardzo popularna i nosi nazwę party service, nabycie praktycznych umiejętności jego sprawnego przygotowania stanowi ważny element w edukacji hotelarza i gastronomika.

Projekt realizowano pod opieką:
Joanny Draczyńskiej i Beaty Andruch

powrót